Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Meme Adinokarsinomu

1 Gönderiler
1 Üyeler
0 Beğeni
72 Görüntüleme
admin
(@admin)
Gönderiler: 606
Üye Admin
Konu başlatıcı
 

Meme adenokarsinomu, meme dokusunda bulunan bez hücrelerinden kaynaklanan kanserli bir tümördür. Bu tür kanserler, süt üreten beze veya süt kanalındaki hücrelerde başlar ve zamanla çevre dokulara ve lenf düğümlerine yayılabilir. Meme adenokarsinomu, meme kanseri vakalarının büyük çoğunluğunu oluşturur. Hastalığın belirtileri arasında göğüs bölgesinde fark edilir ele gelen kitleler, ciltte kalınlaşma veya doku çekintisi, meme başında akıntı veya döküntüler ve renk değişikliği gibi değişiklikler bulunmaktadır.

Meme adenokarsinomu teşhisi mamografi, ultrasonografi ve manyetik rezonans görüntüleme (MRI) gibi görüntüleme yöntemleri ile konulabilir. Ayrıca biyopsi adı verilen işlemle, şüpheli bölgeden alınan doku örneği incelenerek kesin teşhis konulmaktadır.

Tedavi yaklaşımı hastalığın evresine, hastanın yaşına ve genel sağlık durumuna göre belirlenir. Erken evre meme adenokarsinomlarında cerrahi müdahale, genellikle tercih edilen tedavidir. Ayrıca radyoterapi, kemoterapi ve hormonal tedaviler gibi diğer tedavi yöntemleri de hastanın durumuna göre uygulanabilir. Meme adenokarsinomu olan hastalar, genellikle multidisipliner bir ekip tarafından yakından takip edilmekte ve tedavi süreci boyunca desteklenmektedir.

 
Gönderildi : 21 Aralık 5:09 pm
Paylaş: